Pepper på SMART industri

Pepper kommer fra SoftBank Robotics og er en humanoid robot som er laget for å kommunisere med mennesker via samtale, berøring og uttrykk for følelser.

Roboten Pepper treffer du i utstillingshallen hvor den gir deg nyttig informasjon i forbindelse med ditt besøk på SMART industri.

Pepper er ikke en funksjonell robot for husholdning eller i industrien. I stedet er Pepper ment å «gjøre folk lykkelige», forbedre folks liv, ha det gøy med folk og koble folk med omverdenen.

Pepper brukes blant annet som resepsjonist på flere kontorer i Storbritannia. Den er i stand til å identifisere besøkende ved bruk av ansiktsgjenkjenning og sender så varsel til møtearrangøren om at besøket er kommet.

Roboten har også vært ansatt i banker og medisinske fasiliteter i Japan. Ved hjelp av spesielle applikasjoner er den blitt ansatt på alle Hamazushi restauranter i Japan.

Pepper er tilgjengelig som en forskningsrobot for skoler, høgskoler og universiteter for å undervise i programmering og gjennomføre undersøkelser på human-robot-interaksjoner.

Robotens hode har fire mikrofoner, to HD-kameraer (i munn og panne) og en 3-D dybdesensor (bak øynene). Det er et gyroskop i torso og berøringssensorer i hodet og hendene. Mobilbasen har to sonarer, seks lasere, tre støtfangere og et gyroskop.