Kongsberg videregående skole, utdanningssenteret K-Tech og Fagskolen i Viken tar med seg både elever, studenter og lærere, og vil vise veien til høyere yrkesfaglig utdanning gjennom utstilling og foredrag. Budskapet er klart: Praktisk kompetanse er gull verdt!

Fagskolen i Viken logo

Vil vise vei til høyere yrkesfaglig utdanning på SMART industri

Yrkesutdanningen har medvind, og lærestedene utvikles i takt med teknologien. Høyere yrkesfaglig utdanning blir stadig mer populært, og praktisk kompetanse etterspørres. På Kongsberg er det virkelig lagt til rette for å nå høyere yrkesfaglig utdanning og den viktige praktiske kompetansen. Industribyen i Viken har kort vei mellom lærestedene, og ikke minst industribedriftene. Fagskolen i Viken, lærlingsbedriften K-Tech og Kongsberg videregående skole stiller i år opp på SMART industri for å vise frem den praktiske hverdagen som preger veien til høyere yrkesfaglig utdanning.

Sammen utgjør de tre lærestedene veien til høyere yrkesfaglig utdanning, gjennom praktiske tilnærminger til fagene. Fra videregående utdanning, gjennom læretid og fagprøve, til spesialisering og videreutdanning til fagskoleingeniør ved fagskolen. Deres tette samarbeid med kongsbergindustrien er en fellesnevner for alle tre læresteder. Studenter og elever fra de tre utdanningsinstitusjonene skal i tillegg til utstillingen dele sine erfaringer med studieløpet gjennom foredrag.

Tre steg på veien til høyere yrkesfaglig utdanning

Fra Kongsberg videregående skole kommer tre elever fra linja teknologi og industriell produksjon. Elevenes opplæring skjer bokstavelig talt tett på industrien. Elevene holder til i næringsparken på Kongsberg. Sammen med dem kommer fem fagskolestudenter og to lærlinger ved K-Tech til SMART industri.

Logo-K-tech-MAL-DOK-004-1024x666

K-Tech ble startet i 2008 av KDA, FMC og GKNs, og er et utdanningssenter som både er viktig for lærlinger og for industrien på Kongsberg. Instruktør Kenneth Lund Håvardsrud og lærling Ole Marius Ruud tar turen til Lillestrøm i mai for vise frem hva de jobber med som lærlinger på K-Tech.

Fagskolestudent Susanne Marie Slettvik var selv lærling på K-Tech, og studerer nå maskinteknikk på deltid ved fagskolen i Viken. Hun skal fortelle om sin reise på veien til høyere yrkesfaglig utdanning, der praktisk kompetanse verdsettes. Susanne har to år igjen av nettstudiene, og har blant andre med seg medstudent Ragnhild Hole, som studerer maskinteknikk på heltid, og er i ferd med å fullføre sitt hovedprosjekt. Det blir med andre ord varierte og spennende historier i vente fra både studenter og elver.

– Praktisk kompetanse er gull verdt

Studentene og elevene har jobbet hele våren med å planlegge stand og foredrag for SMART industri. Utdanningsleder for tekniske fag ved Fagskolen i Viken, Per Anton Hansen, ser frem til å vise frem den praktiske hverdagen til både studenter og elever på SMART industri.

– Vi ønsker å synliggjøre oss for de ulike målgruppene på SMART industri, vise frem våre flinke elever og studenter, og det tette samarbeidet mellom de ulike trinnene på utdanningsveien, sier Per-Anton Hansen.

De tre lærestedene er samstemte om en ting: Praktisk kompetanse er gull verdt.

– Yrkesfaglig utdanning gir uante muligheter, legger Hansen til.

Kongsberg Videregående skole logo

Møt oss på SMART industri 6. – 8. mai 2025 i Lillestrøm